Goalkeeper coaching avond voor amateurpartners geslaagd

Afgelopen dinsdagavond vond er in de bestuurskamer van Excelsior Rotterdam een amateurpartneravond plaats. Onder leiding van Marcel Kouwenberg kregen de aanwezige clubs, VV Spirit, CVV Jodan Boys, sv Poortugaal, vv Smitshoek en Voorschoten’97, stuk voor stuk informatie over de handelswijze van de club uit Kralingen. ,,Het doel van de avond is dat we kennis delen over goalkeeper coaching, een hot topic in de keeperswereld. Vanuit Excelsior delen wij onze kennis met de amateurpartners om de ontwikkeling van het amateurvoetbal positief te beïnvloeden .” vertelt projectcoördinator Oostendorp

 

Het programma

Het programma voor de amateurpartners wordt in samenspraak met de amateurpartners samengesteld. Daarnaast wordt er ook gekeken naar wat er speelt in de actualiteit. ,,We hebben het programma in overleg samengesteld. Zo hebben we in samenwerking met Ronald Graafland, keeperstrainer bij Excelsior Rotterdam 1, gekeken naar hoe er bij het eerste wordt gewerkt. Dit doen we aan de hand van wedstrijdbeelden en digitale informatie van het eerste elftal.” stelt Marcel Kouwenberg. De amateurpartners krijgen doormiddel van deze goalkeeper coaching clinic een exclusief kijkje in onze keuken. ,,Naast dat Ronald zijn werkwijze toelicht, behandelen wij ook ons zelf samengestelde keepersprogramma. Twee seizoenen geleden hebben wij dankzij een intensieve samenwerking met de KNVB ons programma samengesteld. Dit seizoen gaan we hiervan ‘langzaam’ de vruchten plukken en deze kennis proberen we door te geven aan onze amateurpartners.” sluit Kouwenberg af.

Zeer positief

De aanwezige amateurpartners krijgen naast het vaste programma ook nog ruimte voor discussiepunten. ,,We discussiëren om zoveel mogelijk van elkaar te leren. Ook als Excelsior Rotterdam kunnen wij gedeelde kennis meenemen binnen onze organisatie.” stelt Kouwenberg. De ruimte voor discussie is een punt waar Werner Pronk ,keeperscoördinator bij vv Smitshoek, enorm blij mee is. ,,Het is natuurlijk ongelofelijk fijn dat er de mogelijkheid is om van je vakgenoten te leren. Ongeacht het verschil qua niveau is het altijd goed om ieders gedachtegangen te horen. Ook al is het in de basis gelijk er valt daarna genoeg te discussiëren over het keepersvak. Dit hebben we vandaag dan ook genoeg gedaan.” lacht Pronk. Naast dat er genoeg ruimte is voor discussies wordt er door de amateurpartners ook voldoende waardevolle informatie meegenomen. ,,Waar wij het meest van hebben opgestoken, dat zijn de verschillende ideeën die een ieder deelden. Hoe kunnen wij als keeperscoördinatoren beter de verbinding maken met de selectie binnen de ontwikkeling van de jeugdkeepers. Hier kregen wij een aantal ideeën over waarvan wij dachten: ,,Oh, dat is een mooie invalshoek.”. Dit soort input maakt de avond waardevol, want wij stoeien frequent met dit soort zaken. Het was een perfect georganiseerde avond waaruit we veel informatie mee kunnen nemen naar onze eigen vereniging.” sluit Pronk af.

 

Amateurpartner worden?

Mocht u geïnteresseerd zijn in een samenwerking of heeft u vragen over de clinics en evenementen die wij nog meer aanbieden?
Neem dan contact op met:

Thomas Oostendorp
Projectcoördinator Amateurpartners Excelsior Rotterdam
thomoost@hotmail.com
Tel:010-3138699

Meer Nieuws

do 11 augustus 2022

Schouder aan Schouder supporter van Excelsior Foundation

Ook dit seizoen mogen wij bij de club weer een heleboel nieuwe bedrijven als sponsor verwelkomen.…

Lees meer

wo 3 augustus 2022

Deelnemers Excelsior Football Memories ontvangen voetbalherinneringen boek

De deelnemers van het project Excelsior Football Memories hebben tijdens de bijeenkomst op dinsdag 2 augustus…

Lees meer

Contact