Community Champions is een project in samenwerking met zeven andere betaald voetbalclubs, EFDN en de Eredivisie. Community Champions gebruikt de aantrekkingskracht van het profvoetbal in Nederland, acht betaald voetbalclubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie, en de sociale kracht van voetbal om jongeren te bereiken en te betrekken in een uniek op voetbal gebaseerd MDT-traject.

Het maatschappelijk diensttijd project Community Champions richt zich op jongeren tussen de 13 en 27 jaar oud. In groepsverband volgen zij een zestien weken durend traject op locatie bij hun voetbalclub, waarbij ze zich gemiddeld vijf uur per week vrijwillig inzetten. Binnen deze weken gaan zij aan de slag met vaardigheden als communiceren, innoveren, ondernemen en het ontdekken van talenten door middel van workshops en stage-momenten. Deze vaardigheden brengen zij in praktijk door het organiseren van buurtactiviteiten, wijktrainingen, evenementen voor jong en oud.

Naast de maatschappelijke impact die de jongeren maken wordt de inzet beloont met een erkent MDT-certificaat, dat mooi op het CV staat. Daarnaast sparen zij door middel van het Community Champions puntensysteem voor mooie producten als trainingspakken, wedstrijdkaarten, tegoedbonnen en merchandise. Ook op sportief gebied gaan zij ‘de strijd’ met elkaar aan door middel van een lokale en landelijke voetbalcompetitie met de andere Community Champions Clubs: Sparta Rotterdam, Feyenoord, De Graafschap, Vitesse, FC Emmen, RKC Waalwijk en FC Twente.

Al deze onderdelen leiden tot topprestaties: in het leven van de jongeren, voor de wijk en de samenleving!

Wil jij jouw talenten ontdekken, nieuwe mensen leren kennen en iets doen voor de samenleving? Ben jij tussen de 13 en 27 jaar en wil je graag investeren in jezelf? Meld je dan aan voor Community Champions bij Excelsior Rotterdam!

Leefbaarheid / veiligheid

Contact

Jeroen van Galen

Projectleider (Sport)participatie en leefbaarheid, Community Champions

Aanmelden Excelsior Community Champions

  • MM slash DD slash JJJJ

Contact