Geschiedenis

De Excelsior Foundation bestaat in 2021 tien jaar. De aftrap was op 7 december 2011 voor de thuiswedstrijd tegen AZ. Een aantal hoogtepunten van onze maatschappelijke stichting op een rij.

21 september 2011
Oprichting van onze maatschappelijke stichting met founding partners NautaDutilh en Coca-Cola, Gemeente Rotterdam, deelgemeenten Kralingen Crooswijk, Noord en Prins Alexander en woningbouwcorporaties Havensteder, Vestia en Woonstad Rotterdam.

Januari 2012
Eerste medewerker foundation in dienst: Niels Redert. Eerste Excelsior Clinic op het Schuttersveld en samenwerking met vijf Excelsior Schools.

September 2012
Start bouw Leercentrum Excelsior.

Januari 2013
Excelsior Clinics op drie locaties, samenwerking met veertien Excelsior Schools en Kidsclub De Woudies toegevoegd aan foundation.

8 maart 2013
Opening Leercentrum Excelsior voor het educatie programma Playing For Success.

Juli 2013
Tweede medewerker foundation in dienst: buurtsportcoach Steven Barents. Derde en vierde medewerker foundation in dienst: twee docenten Mark Weel en Henry van Kleeff, fulltime in dienst voor Playing For Success.

September 2013
Excelsior Clinics op vier locaties, samenwerking met zeventien Excelsior Schools, twee groepen PFS per tranche van twaalf weken en maatschappelijk partnership A. de Jong Groep, Yes We Care en Excelsior(4All), inclusief onthulling Yes We Care tram in samenwerking met RET en RTV Rijnmond.

Januari 2014
Excelsior Clinics op vijf locaties, samenwerking met achttien Excelsior Schools, drie groepen PFS per tranche van twaalf weken, Start project Talentontwikkeling = topsport met Yes We Care, inzet trainer Excelsior A1 binnen het maatschappelijke programma (Excelsior Clinics).

Juni 2014
Amateurpartners toegevoegd aan de foundation en start met benadering van commerciële partijen (Sterren Pakketten).

September 2014
Excelsior Clinics op acht locaties, samenwerking met 21 Excelsior Schools en vijf groepen PFS per tranche van twaalf weken. Sterren Partners: USP en Mazars.

Januari 2015
Winnaar Meer Dan Voetbal Award en start nieuw werkgebied: Hillegersberg Schiebroek.

Juni 2016
Naamgever leercentrum: DHL Leercentrum. DHL is Sterrenpartner van de foundation.

Juli 2015
Jordan Botaka was een van de drie genomineerden voor de titel ‘Maatschappelijk Speler Eredivisie 2015’. De andere genomineerden waren Jeroen Zoet van PSV en Maikel Kieftenbeld van FC Groningen en de doelman van PSV won de prijs uiteindelijk.

Augustus 2015
Jordan Botaka genomineerd als Maatschappelijke speler Eredivisie van het jaar 2015

September 2015
De foundation opent negende clinic in nieuw werkgebied Hilllegersberg Schiebroek. Foundation ook actief op middelbare scholen. Het Schreuder College tekent als eerste middelbare school bij de foundation. MVO tribune gevuld met 240 supporters vanuit het maatschappelijk programma bij veertien van de zeventien thuiswedstrijden van Excelsior Rotterdam.

Juni 2016
A.de Jong Groep wordt naamgever van het re-integratie project Talentontwikkeling = Topsport en Luna.nl ICT-partner van de foundation.

November 2016
Vijfjarig bestaan en Bob de Kuyper Stadium FunRun Excelsior in en rond Stadion Woudestein op vrijdag 11 november.

Februari 2017
Negen betrokken partners zetten hun handtekening onder het samenwerkingsconvenant Excelsior Street League, een straatvoetbalcompetitie tussen verschillende wijken waarbij het niet alleen draait om de sportieve prestaties, maar juist om de maatschappelijke doelen. Andrean Loizides werd aangenomen als projectcoördinator van de Street League.

Partners ondertekenen convenant Excelsior Street League

September 2017
Eric Verwey werd de nieuwe voorzitter van de foundation. Hij was geen onbekende bij Excelsior Rotterdam. Hij is al jaren sponsor van de club en zat zeven seizoenen in het bestuur van de Excelsior Business Club, waarvan zes jaar als voorzitter.
Ivo Opstelten en Bob de Kuyper werden aangesteld als Raad van Advies van de foundation.

September 2018
Tijdens de week tegen pesten verzorgde de foundation in het kader van het project Excelsior Schools in samenwerking met de Anne Frank stichting workshops over anti-discriminatie. Dit was de aftrap van een structurele samenwerking.

Eind 2018
Eind 2018 ging de eerste tranche Playing For Success voortgezet onderwijs officieel van start.

Januari 2019
In samenwerking met Tien Producties kwam de eerste aflevering van onze Monthly Online. In het maandelijkse journaal wordt ook nu nog teruggekeken op de activiteiten die de foundation in de voorbije maand heeft uitgevoerd.

Februari 2019
Rotary Club Rotterdam Stad werd gepresenteerd als eerste maatschappelijk supporter van de foundation. De samenwerking tussen de twee partijen maakte het mogelijk dat maar liefst 250 kinderen het duel tussen Excelsior Rotterdam en FC Emmen bij konden wonen op de Excelsior Foundation-tribune.

Maart 2019
De foundation startte in maart 2019 met Walking Football, bedoeld voor 55-plussers. Walking Football is een voetbalvorm die in wandeltempo wordt gespeeld en die ervoor zorgt dat je een leven lang van het spelletje kunt blijven genieten.

17 april 2019
De Excelsior Foundation en Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) hebben de handen ineengeslagen. De ‘buren’ een samenwerkingsovereenkomst tijdens de sportcampus Crooswijk op het Schuttersveld. Na de ondertekening werd er een penalty genomen door directeur Niels Redert en decaan Steef van de Velde. Dit markeerde de, door beide partijen gewenste, ‘actieve’ aftrap van de samenwerking!

22 mei 2019
Tijdens het MVO-ontbijt 2019 op 22 mei mocht de foundation maar liefst 200 aanwezigen verwelkomen. Een van de speciale gasten tijdens dit MVO-ontbijt was scheidsrechter Danny Makkelie.

14 juli 2020
Als aanvulling op het traject waaraan mannen en vrouwen deelnemen die zich (opnieuw) oriënteren op de arbeidsmarkt, organiseerde Talentontwikkeling=Topsport voor het eerst een banenmarkt, waarop deelnemers en andere geïnteresseerden actief werden gekoppeld aan bedrijven met vacatures.

28 juni 2021

Excelsior Foundation werd de nieuwe naam van Stichting Excelsior4All. Excelsior Rotterdam maakte bekend dat alle entiteiten als één familie naar buiten gaan treden. Ook gebruiken alle entiteiten vanaf nu één nieuw logo. ,,Met onze maatschappelijke projecten en programma’s zijn wij dagelijks op veel plaatsen in ons gebied aanwezig’’, zei directeur Niels Redert van de Excelsior Foundation. ,,Daardoor hebben wij een enorm bereik om de club offline onder de aandacht te brengen. Wij gebruikten voorheen een eigen logo en naam, maar om te zorgen voor een nog sterkere binding met het achterland van de club en foundation, hebben we nu gekozen voor een nieuwe naam. De hechte band die er bestaat tussen Excelsior Rotterdam en de foundation wordt op deze manier ook beter zichtbaar.’’

Meer nieuws

di 11 juni 2024

Nieuwe gezichten bij Football Memories #5: Annie de Jong

Annie de Jong combineert haar liefde voor de camping (april/oktober) met die voor Excelsior Football Memories.…

Lees meer

di 4 juni 2024

Nieuwe gezichten bij Football Memories #4: Ton de Reus

Op de vraag wat de in Blijdorp opgegroeide Ton de Reus (81) in zijn werkzame leven…

Lees meer

Contact