De Excelsior Foundation is onlangs gestart met wekelijkse bijeenkomsten onder de naam Excelsior Football Memories. Oorspronkelijk gericht op (veelal oudere) mensen uit het gebied rond Excelsior, ‘bij wie het geheugen niet meer is wat het geweest is’, en waarbij met name oude en goede herinneringen uit de voetbalhistorie de tijd van toen weer kunnen terughalen. Met foto’s, filmpjes, oude boeken en bladen en Excelsior-iconen als gast wordt getracht ‘toen weer even naar nu’ te brengen.

Het project Football Memories is ontstaan in Schotland, waar groepen oudere supporters en oud-voetballers regelmatig bijeenkomen en het sportieve verleden terugroepen. Het initiatief is ook naar Nederland gekomen en enkele profclubs zijn hier inmiddels mee aan de slag gegaan. Zo ook Excelsior Rotterdam.

Excelsior Rotterdam heeft besloten Football Memories ‘breder’ te trekken. Met bijvoorbeeld ook bijeenkomsten over het verleden van Kralingen-Crooswijk en oud-Rotterdam. Daarbij nodigen wij ook gericht mensen uit die wellicht eenzaam zijn en een wekelijks uitje zeer op prijs stellen. Ook zijn er ideeën voor bijeenkomsten, waarbij muziek en muziekherinneringen voorbij gaan komen.

Er worden definitieve momenten vastgesteld waarop de bijeenkomsten gaan plaatsvinden. Dit is afhankelijk van de belangstelling en de momenten waarop deelnemers naar het Van Donge & De Roo Stadion -wellicht beter bekend als Woudestein- kunnen komen. Desgewenst kunnen deelnemers gehaald en gebracht worden. Voorlopig staan de momenten gepland op dinsdagmorgen. Mocht dit voor een bepaalde mensen of groepen niet passen, horen wij dit graag. Dan kunnen wij wellicht kijken naar extra momenten of het verschuiven van dag/tijd.

Bent u geïnteresseerd om aan te sluiten bij Excelsior Football Memories (en al die andere herinneringen) of kent u iemand die wellicht interesse zou hebben, laat dit dan aan de Excelsior Foundation of DOCK weten.

Football Memories bij Excelsior Rotterdam wordt mede georganiseerd en ondersteund door DOCK en de Gemeente Rotterdam.

Dinsdagochtend 26 oktober a.s.
HOE WAS HET VROEGER IN KRALINGEN?

De rijke historie van Kralingen komt tot leven. Herinneringen van toen worden opgehaald. Ook zijn oude foto’s en boeken te zien.

Speciale gast is Ivo Opstelten, oud-burgemeester van Rotterdam, woonachtig in Kralingen en lid van de Raad van Toezicht van de Excelsior Foundation. Ook Dik Vuik is te gast, hij weet alles over Kralingen.

Wilt u erbij zijn, kom dan langs in het Van Donge & De Roo Stadion (Woudestein) op dinsdagochtend 26 oktober a.s. Inloop vanaf 10.00 uur, er staat koffie klaar met wat lekkers. Aanvang programma 10.30 uur. Rond 12.00 uur sluiten we af met een broodje. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Meld uzelf of iemand waarvan u denkt dat hij/zij dit leuk vindt aan via info@excelsiorfoundation.nl of 010-3138699.


Bij Willem II loopt het project Football Memories al langer. Zie onderstaande video van de Tilburgse club om een idee te krijgen van dit project.

Leefbaarheid / veiligheid

Contact

Andrean Loizides

Projectleider (sport)participatie en leefbaarheid

Elke Oost

Medewerker DOCK participatie leidend in Excelsior Football Memories

Partners

Contact