Het project Football Memories is een geheugentrainingsprogramma voor ouderen. Bij Excelsior Football Memories staat alles vanzelfsprekend in het teken van Excelsior Rotterdam maar zal ook ingegaan worden op herinneringen van het voetbal in Rotterdam en Nederland. De groep wordt gevormd door ouderen welke baat hebben bij geheugentraining, samenkomen en het verenigen van mensen is minstens zo belangrijk. Specifiek richt het project zich op mensen met (beginnende) dementie, er zullen gesprekken op gang gebracht worden over bijvoorbeeld Henk Zon, Oud Papier, shirtsponsoring en nog veel meer.

  • Vanaf 6 juli 2021 starten we wekelijks om 10.00 uur met koffie, thee en voetbalpraat. Dit is een ‘’light” versie, vooral zodat we eventuele enthousiaste personen niet nog 5 of 6 weken willen laten wachten tot de officiële start van Excelsior Football Memories.

In samenwerking met de Gemeente Rotterdam organiseren DOCK Kralingen-Crooswijk en Excelsior Foundation samen Excelsior Football Memories.

Voor dit project zijn we ook op zoen naar vrijwilligers en ouderen welke baat hebben bij een dergelijk project, heb je interesse of zou je meer informatie willen ontvangen? Schiet Andrean Loizides of Elke Oost dan even aan!

Bij Willem II loopt het project Football Memories al langer. Zie onderstaande video van de Tilburgse club om een idee te krijgen van dit project.

Leefbaarheid / veiligheid

Contact

Andrean Loizides

Projectleider (sport)participatie en leefbaarheid

Elke Oost

Medewerker DOCK participatie leidend in Excelsior Football Memories

Partners

Contact