De Excelsior Foundation is onlangs gestart met wekelijkse bijeenkomsten onder de naam Excelsior Football Memories. Oorspronkelijk gericht op (veelal oudere) mensen uit het gebied rond Excelsior, ‘bij wie het geheugen niet meer is wat het geweest is’, en waarbij met name oude en goede herinneringen uit de voetbalhistorie de tijd van toen weer kunnen terughalen. Met foto’s, filmpjes, oude boeken en bladen en Excelsior-iconen als gast wordt getracht ‘toen weer even naar nu’ te brengen.

Het project Football Memories is ontstaan in Schotland, waar groepen oudere supporters en oud-voetballers regelmatig bijeenkomen en het sportieve verleden terugroepen. Het initiatief is ook naar Nederland gekomen en enkele profclubs zijn hier inmiddels mee aan de slag gegaan. Zo ook Excelsior Rotterdam.

Excelsior Rotterdam heeft besloten Football Memories ‘breder’ te trekken. Met bijvoorbeeld ook bijeenkomsten over het verleden van Kralingen-Crooswijk en oud-Rotterdam. Daarbij nodigen wij ook gericht mensen uit die wellicht eenzaam zijn en een wekelijks uitje zeer op prijs stellen. Ook zijn er ideeën voor bijeenkomsten, waarbij muziek en muziekherinneringen voorbij gaan komen.

Dinsdagmorgen vind de uitvoering van dit project plaats in het van Donge & de Roo stadion -wellicht beter bekend als Woudestein-. Vanaf 10:00 uur zijn de gasten welkom, desgewenst kunnen deelnemers gehaald en gebracht worden.

Bent u geïnteresseerd om aan te sluiten bij Excelsior Football Memories (en al die andere herinneringen) of kent u iemand die wellicht interesse zou hebben, laat dit dan aan de Excelsior Foundation of DOCK weten. Ook als u zichzelf als vrijwilliger in zou willen zetten bent u van harte welkom een keer langs te komen.

Football Memories bij Excelsior Rotterdam wordt mede georganiseerd en ondersteund door stichting DOCK Kralingen-Crooswijk en de Gemeente Rotterdam.

* Er zijn geen kosten aan verbonden

Meld u aan bij info@excelsiorfoundation.nl of via 010-3138699.

 


 

Bij Willem II loopt het project Football Memories al langer. Zie onderstaande video van de Tilburgse club om een idee te krijgen van dit project.

Leefbaarheid / veiligheid

Contact

Andrean Loizides

Projectleider (sport)participatie en leefbaarheid

Elke Oost

Medewerker DOCK participatie leidend in Excelsior Football Memories

Partners

Gerelateerd nieuws

vr 3 juni 2022

Corrie Meerkerk en Astrid Wickel trainden in de jaren zeventig de F-jes

Excelsiors Football Memories organiseert, zoals bekend, twee soorten bijeenkomsten: wekelijks een kleine bijeenkomst en eens in…

Lees meer

do 21 april 2022

Bokspromotor, sportliefhebber en sponsor Aad Veerman overleden

Bokspromotor, sportliefhebber en -sponsor Aad Veerman is vannacht na een kort ziekbed overleden. Dat meldde zijn…

Lees meer

Contact