De Excelsior Foundation is onlangs gestart met wekelijkse bijeenkomsten onder de naam Excelsior Football Memories. Oorspronkelijk gericht op (veelal oudere) mensen uit het gebied rond Excelsior, ‘bij wie het geheugen niet meer is wat het geweest is’, en waarbij met name oude en goede herinneringen uit de voetbalhistorie de tijd van toen weer kunnen terughalen. Met foto’s, filmpjes, oude boeken en bladen en Excelsior-iconen als gast wordt getracht ‘toen weer even naar nu’ te brengen.

Het project Football Memories is ontstaan in Schotland, waar groepen oudere supporters en oud-voetballers regelmatig bijeenkomen en het sportieve verleden terugroepen. Het initiatief is ook naar Nederland gekomen en enkele profclubs zijn hier inmiddels mee aan de slag gegaan. Zo ook Excelsior Rotterdam.

Excelsior Rotterdam heeft besloten Football Memories ‘breder’ te trekken. Met bijvoorbeeld ook bijeenkomsten over het verleden van Kralingen-Crooswijk en oud-Rotterdam. Daarbij nodigen wij ook gericht mensen uit die wellicht eenzaam zijn en een wekelijks uitje zeer op prijs stellen. Ook zijn er ideeën voor bijeenkomsten, waarbij muziek en muziekherinneringen voorbij gaan komen.

Er worden definitieve momenten vastgesteld waarop de bijeenkomsten gaan plaatsvinden. Dit is afhankelijk van de belangstelling en de momenten waarop deelnemers naar het Van Donge & De Roo Stadion -wellicht beter bekend als Woudestein- kunnen komen. Desgewenst kunnen deelnemers gehaald en gebracht worden. Voorlopig staan de momenten gepland op dinsdagmorgen. Mocht dit voor een bepaalde mensen of groepen niet passen, horen wij dit graag. Dan kunnen wij wellicht kijken naar extra momenten of het verschuiven van dag/tijd.

Bent u geïnteresseerd om aan te sluiten bij Excelsior Football Memories (en al die andere herinneringen) of kent u iemand die wellicht interesse zou hebben, laat dit dan aan de Excelsior Foundation of DOCK weten.

Football Memories bij Excelsior Rotterdam wordt mede georganiseerd en ondersteund door DOCK en de Gemeente Rotterdam.

Tijdelijk helaas geen bijeenkomsten Football Memories vanwege coronamaatregelen

Helaas kunnen we vanwege de coronamaatregelen voorlopig geen bijeenkomsten organiseren van Excelsior Football Memories

We hopen per januari weer fysiek te kunnen afspreken en hierover zullen we iedereen informeren.

Tot die tijd proberen we met onze deelnemers in contact te blijven. Daarom zouden we van iedereen de adresgegevens, telefoonnummer en eventueel e-mailadres willen ontvangen. Doorgeven kan via andrean.loizides@excelsiorfoundation.nl of 010-3138699


Bij Willem II loopt het project Football Memories al langer. Zie onderstaande video van de Tilburgse club om een idee te krijgen van dit project.

Leefbaarheid / veiligheid

Contact

Andrean Loizides

Projectleider (sport)participatie en leefbaarheid

Elke Oost

Medewerker DOCK participatie leidend in Excelsior Football Memories

Partners

Contact