De Excelsior Foundation is onlangs gestart met wekelijkse bijeenkomsten onder de naam Excelsior Football Memories. Oorspronkelijk gericht op (veelal oudere) mensen uit het gebied rond Excelsior, ‘bij wie het geheugen niet meer is wat het geweest is’, en waarbij met name oude en goede herinneringen uit de voetbalhistorie de tijd van toen weer kunnen terughalen. Met foto’s, filmpjes, oude boeken en bladen en Excelsior-iconen als gast wordt getracht ‘toen weer even naar nu’ te brengen.

Het project Football Memories is ontstaan in Schotland, waar groepen oudere supporters en oud-voetballers regelmatig bijeenkomen en het sportieve verleden terugroepen. Het initiatief is ook naar Nederland gekomen en enkele profclubs zijn hier inmiddels mee aan de slag gegaan. Zo ook Excelsior Rotterdam.

Excelsior Rotterdam heeft besloten Football Memories ‘breder’ te trekken. Met bijvoorbeeld ook bijeenkomsten over het verleden van Kralingen-Crooswijk en oud-Rotterdam. Daarbij nodigen wij ook gericht mensen uit die wellicht eenzaam zijn en een wekelijks uitje zeer op prijs stellen. Ook zijn er ideeën voor bijeenkomsten, waarbij muziek en muziekherinneringen voorbij gaan komen.

Dinsdagmorgen vind de uitvoering van dit project plaats in het van Donge & de Roo stadion -wellicht beter bekend als Woudestein-. Vanaf 10:00 uur zijn de gasten welkom, desgewenst kunnen deelnemers gehaald en gebracht worden.

Bent u geïnteresseerd om aan te sluiten bij Excelsior Football Memories (en al die andere herinneringen) of kent u iemand die wellicht interesse zou hebben, laat dit dan aan de Excelsior Foundation of DOCK weten. Ook als u zichzelf als vrijwilliger in zou willen zetten bent u van harte welkom een keer langs te komen.

Football Memories bij Excelsior Rotterdam wordt mede georganiseerd en ondersteund door stichting DOCK Kralingen-Crooswijk en de Gemeente Rotterdam.

Leefbaarheid / veiligheid

Contact

Ruwengely Albertus

Junior Projectleider (Sport)participatie en leefbaarheid

Elke Oost

Medewerker DOCK participatie leidend in Excelsior Football Memories

Partners

Gerelateerd nieuws

do 15 juni 2023

Football Memories groep viert 92e verjaardag van Corrie

Uitgerekend op de dag voordat ze 92 jaar werd deed zich bij Corrie Meerkerk een medisch…

Lees meer

di 22 november 2022

Videoverslag van busreis door Rotterdam met Football Memories

De deelnemers van het project Excelsior Football Memories maakten onlangs een bustrip door Rotterdam met de…

Lees meer

Contact