Wat is de Excelsior Street League?
De Excelsior Street League is een straatvoetbal competitie voor kinderen uit groep 6,7 en 8 waar in we ons richten op het verbeteren van de leefbaarheid door middel van (straat)voetbal. De Excelsior Street League wordt standaard vrijdagmiddag, na schooltijd uitgevoerd op verschillende playgrounds/voetbalpleinen in Rotterdam! Maar de Excelsior Street League is meer dan alleen maar voetballen:

Wedstrijden/ toernooien
Kies een voetbalplein bij jou in de buurt als jullie thuislocatie, je speelt om de week wedstrijden uit & thuis. Ook worden er Excelsior Street League toernooien georganiseerd, kijk in het overzicht op welk plein je kan mee doen! Met de wedstrijden en toernooien worden wedstrijdpunten en maatschappelijke punten behaald, bij een wedstrijd zijn er maatschappelijk meer punten te verdienen dan wedstrijdpunten. De teams moeten dus aan de bak!

Buurtbijdrages
Verdien extra punten met je team door iets terug te doen voor je wijk! Denk hierbij aan een actie voor ouderen, of het organiseren van een toernooi voor jongere kinderen uit de buurt of andere zaken waarbij je een bijdrage levert aan de buurt. Hoe meer buurtbijdrages je als team doet hoe hoger je eindigt op de ranglijst!

Workshops
Voor elke vakantie organiseert de Excelsior Street League een workshop voor de teams, dit is een voetbaltoernooi gecombineerd met workshopvorm gericht op een maatschappelijk onderwerp!

Klik op de afbeelding hieronder voor de informatieflyer over de Excelsior Street League:

Bekijk hier het schema voor de komende periode.

Leefbaarheid / veiligheid

Contact

Jeroen van Galen

Projectcoördinator (Sport)participatie en leefbaarheid

Partners

Inschrijving deelnemers Excelsior Street League

Gerelateerd nieuws

do 17 juni 2021

Excelsior4All en Havensteder werken samen aan leefbaarheid in de wijk

Excelsior4All werkt al sinds het begin, bijna tien jaar geleden, samen met Havensteder. Deze woningcorporatie verhuurt,…

Lees meer

di 29 december 2020

Tarik (14) helpt Excelsior4All in de wijk

Medewerkers en stagiairs van Excelsior4All zijn vrijwel dagelijks op verschillende plekken in Rotterdam actief om kinderen…

Lees meer

Contact