Playing for Success is een educatief programma voor leerlingen uit de groepen 6 tot en met 8 van het regulier- én speciaal basisonderwijs en de 1e en 2e klas van het voortgezet onderwijs, die een positieve boost kunnen gebruiken op sociaal- en emotioneel gebied.

Werkwijze
Deelnemers werken tijdens dit educatieve project op een interactieve manier aan vaardigheden als zelfvertrouwen, zelfbeeld, doorzetten, voor zichzelf opkomen, zichzelf presenteren en samenwerken; vaardigheden die topsporters ook moeten beheersen om wekelijks tot een topprestatie te komen. Binnen deze bijeenkomsten wordt er ook volop gebruik gemaakt van de WOW-omgeving die Excelsior Rotterdam te bieden heeft. De spelers van Excelsior Rotterdam komen hier tijdens de bijeenkomsten graag over vertellen en worden betrokken bij de lessen om een goed voorbeeld te geven aan de leerlingen (rolmodelfunctie). Deelnemers krijgen ook een kijkje achter de schermen bij een professionele voetbalclub.

Verder wordt er in en om het stadion gewerkt met opdrachten waarbij de leerlingen worden uitgedaagd om uit hun comfortzone te komen en te ervaren dar zij meer in hun mars hebben dan dat zij op dat moment denken.
Het innovatieve programma, de intensieve begeleiding, de succeservaringen en de bijzondere omgeving van stadion van Donge & De Roo zorgen voor een betere motivatie, samenwerking en voor meer zelfvertrouwen. Ze geven kinderen weer het gevoel dat ze er toe doen.

Voorbeelden activiteiten:
• Leerdoel bepalen
• Interviewtechniek met spelers
• Voetbalwedstrijd bezoeken
• Leren presenteren d.m.v. goochelen
• Escape room

Programma
Het programma bestaat uit gemiddeld 13 bijeenkomsten. Er is naast de persoonlijke begeleiding van het kind zelf, ook intensief contact met de leerkracht (en de IB-er), de ouders en het kind zelf. Na ±13 weken wordt er ook een bezoek gebracht aan de kinderen op school om te kijken wat hun voorgang verder is.

Locatie
Alle bijeenkomsten vinden plaats bij de Excelsior Foundation in het DHL Leercentrum in het Van Donge & De Roo Stadion, op alle dagen tussen 15:30 uur tot 18:30 uur met uitzondering van de woensdag en donderdag. Op woensdag duurt de bijeenkomst van 13.30 uur tot 16.30 uur en op de donderdag van 14:30 uur tot 17:30 uur. Het DHL Leercentrum in het stadion van Excelsior Rotterdam bevindt zich op de 1e etage. Ingang via de trap aan de rechterzijde van het hoofdgebouw.

Vervoer
Playing for Success Excelsior zorgt ervoor dat deelnemers op school worden opgehaald en veilig naar het leercentrum in het stadion worden gebracht. Als u uw kind na de bijeenkomst ophaalt, bent u uiteraard van harte welkom in het DHL leercentrum. U kunt dan zien, wat er die dag allemaal gedaan is tijdens de les.

Leerlingen aanmelden
Het aanmelden gaat via de leerkrachten, IB-ers, mentoren of zorg coördinatoren van de deelnemende school. Zij nemen contact op met de ouders voordat de leerlingen worden geplaatst. Vanaf het moment dat de leerling is aangemeld zal Playing for Success Excelsior het contact verder oppakken.

Klik op onderstaande afbeelding voor de PfS-flyer:

Educatie

Contact

Iris de Iongh

Projectleider Educatie & docent Playing for Success Excelsior

Bo Pernet

Docent Playing for Success Excelsior

Partners

Gerelateerd nieuws

do 28 oktober 2021

Excelsior en Hogeschool gaan voor optimale ontwikkeling van studenten

Ook dit jaar lopen er weer veel stagiairs van de opleiding Social Work van Hogeschool Rotterdam…

Lees meer

do 27 mei 2021

‘Je ziet mooie ontwikkelingen en daar word ik heel gelukkig van’

Een van de kernwaarden van Excelsior Rotterdam is talentontwikkeling en hetzelfde geldt voor onze maatschappelijke stichting…

Lees meer

Contact