Playing for Success is een naschools educatief programma voor kinderen uit de groepen 6 tot en met 8 van het regulier- én speciaal basisonderwijs en de 1e en 2e klas van het voortgezet onderwijs, die een positieve boost kunnen gebruiken op sociaal- en emotioneel gebied.

Werkwijze
Deelnemers werken tijdens dit educatieve project op een interactieve manier aan vaardigheden als zelfvertrouwen, zelfbeeld, doorzetten, voor zichzelf opkomen, zichzelf presenteren en samenwerken; vaardigheden die topsporters ook moeten beheersen om wekelijks tot een topprestatie te komen.

Binnen de bijeenkomsten wordt ook volop gebruik gemaakt van de WOW-omgeving die Excelsior Rotterdam te bieden heeft. De spelers van Excelsior Rotterdam komen hier tijdens de bijeenkomsten graag over vertellen en worden betrokken bij de lessen om een goed voorbeeld te geven aan de leerlingen (rolmodelfunctie). Deelnemers krijgen ook een kijkje achter de schermen bij een professionele voetbalclub.

Verder wordt er in en om het stadion gewerkt met opdrachten, waarbij de leerlingen worden uitgedaagd om uit hun comfortzone te komen en te ervaren dat zij meer in hun mars hebben dan dat zij op dat moment denken. Het innovatieve programma, de intensieve begeleiding, de succeservaringen en de bijzondere omgeving van het Van Donge & De Roo Stadion zorgen voor een betere motivatie, samenwerking en meer zelfvertrouwen. Ze geven kinderen weer het gevoel dat ze er toe doen.

De intensieve begeleiding wordt geboden door verschillende coaches die de deelnemers wekelijks begeleiden met hun leerdoel. Het doel van deze begeleiding is om een luisterend oor te bieden en een positieve benadering. Door te vragen wat de kinderen willen en te vragen wie zij willen zijn, mogen zij zelf aangeven waaraan ze willen werken 13 weken lang. Dit leerdoel wordt allereerst met het kind en ook met hulp van ouders/verzorgers en school opgesteld.

Voorbeelden activiteiten:
– Leerdoel bepalen
– Leren complimenten geven en ontvangen
– Interviewtechniek met spelers
– Leren presenteren door midden van goochelen
– Pesten en plagen
– Escape room
– Samenwerkingsspellen in en buiten het stadion

In deze 13 weken zullen wij met alle kinderen een wedstrijd bezoeken van Excelsior Rotterdam.

Programma
Het programma bestaat uit gemiddeld 13 bijeenkomsten. Er is naast de persoonlijke begeleiding van het kind zelf, ook intensief contact met ouders/verzorgers en de leerkracht (en de IB-er).
Na ±5 weken bespreken wij de deelnemers met de leerkracht (en de IB-er).
Na ±13 weken wordt ook een bezoek gebracht aan de kinderen op school die hebben deelgenomen om te kijken wat hun voorgang verder is.

Locatie
Alle bijeenkomsten vinden plaats bij de Excelsior Foundation in het DHL Leercentrum in het Van Donge & De Roo Stadion, op alle dagen tussen 15:30 uur tot 18:30 uur met uitzondering van de woensdag en donderdag. Op woensdagen duurt de bijeenkomst van 13.30 uur tot 16.30 uur en op donderdagen van 14:30 uur tot 17:30 uur. Het DHL Leercentrum in het stadion van Excelsior Rotterdam bevindt zich op de 1e etage. Ingang via de trap aan de rechterzijde van het hoofdgebouw.

Vervoer
Playing for Success Excelsior zorgt ervoor dat deelnemers op school worden opgehaald en veilig naar het leercentrum in het stadion worden gebracht. Als u uw kind na de bijeenkomst ophaalt, bent u uiteraard van harte welkom in het DHL leercentrum. U kunt dan zien, wat er die dag allemaal gedaan is tijdens de les.

Leerlingen aanmelden
Het aanmelden gaat via de leerkrachten, IB-ers, mentoren of zorgcoördinatoren van de deelnemende scholen. Zij nemen contact op met de ouders/verzorgers voordat de leerlingen worden aangemeld. Vanaf het moment dat de leerling is aangemeld zal Playing for Success Excelsior het contact verder oppakken.

Klik op onderstaande afbeelding voor de PfS-flyer:

Educatie

Contact

Bo Pernet

Projectleider Educatie

Arend van der Meide

Junior Projectleider Playing for Success

Partners

https://youtu.be/bYiGbw9alWM

Gerelateerd nieuws

vr 25 november 2022

Minidoc #1 | Docent Bo Pernet helpt kinderen bij Playing For Success

De Excelsior Foundation ondersteunt jaarlijks duizenden Rotterdammers in hun dagelijkse leven. Dat wordt gedaan door een…

Lees meer

vr 1 juli 2022

Deelneemster Playing for Success Vera: ‘Ik vertrouw op mezelf’

In een van de video’s over tien jaar Excelsior Foundation vertelt de twaalfjarige Vera over haar…

Lees meer

Contact