Aanvoerdersband waardeert inzet op diversiteit en inclusie in de sport

Deborah Gravenstijn is een van de mensen die onlangs een Rotterdamse aanvoerdersband kreeg. Deze staat voor elkaar steunen, leiderschap, samenwerking en betrokkenheid. De ‘aanvoerders’ dragen actief bij aan diversiteit en inclusie in de Rotterdamse sport. Naast Gravenstijn ontvingen ook Soufiane Touzani en Rita van Driel zo’n aanvoerdersband, waarvan er in de komende week meer worden uitgereikt.

Deborah Gravenstijn ontving de band voor het verbinden van vele partners uit naam van Excelsior4All. ,,’Rotterdammers kunnen met deze band waardering naar elkaar uitspreken en het geeft een gevoel van saamhorigheid en trots! Voor meer diversiteit en inclusie heb je voorlopers nodig, mensen die lef hebben en het verschil willen maken. Zij kunnen met hun enthousiasme vele Rotterdammers meekrijgen in inclusiever denken’’, aldus Gert-Jan Lammens, directeur van Rotterdam Sportsupport.

Op drie locaties in de stad werden vorige week nog enkele aanvoerdersbanden uitgereikt aan sportvrijwilligers en -professionals die een belangrijke bijdrage leveren aan diversiteit en inclusie waaronder; Patrick van Daalen (Unity99), Errol Essajas (Sport Performance Centre Rijnmond), Paul Veldhuijzen (Hockeyclub Feijenoord) en Erna Truijens (Hockey voor iedereen en Sportspullenbank). Komende tijd zullen meer Rotterdamse sporters, aanvoerders, vrijwilligers, bestuurders en andere betrokkenen met de band geëerd worden.

De aanvoerdersband is een sportieve spin-off van het vlaggenoffensief dat wethouder Wijbenga in 2020 startte. Wijbenga: ,,Het gaat te vaak om wat ons als Rotterdammers verschillend maakt; juist de benadering dat we allemaal Rotterdammer zijn en we dat gemeen hebben, is een mooi uitgangspunt. De Rotterdamse vlag kan hier een bijdrage aan leveren. Daarom stellen we vlaggen beschikbaar aan scholen, winkeliers en vastgoedeigenaren. Voor de sport geven we met de Rotterdamse aanvoerdersband uiting aan deze beweging.’’

Vanuit Excelsior4All worden in de komende weken meer Rotterdamse aanvoerdersbanden uitgereikt. Dit is allemaal te volgen via de socialmediakanalen van Excelsior4All.

Meer Nieuws

do 18 april 2024

Gluren bij de buren van de Erasmus Universiteit

Onze groep Football Memories was laatst te gast bij onze ‘buren’ van de Erasmus Universiteit. Een…

Lees meer

di 16 april 2024

Stem op ons project Voetbal Extra voor de Voetbal Geeft Prijs

Met het project Voetbal Extra zijn wij genomineerd voor de Voetbal Geeft Prijs 2023/2024. Met de…

Lees meer

Contact