Deelnemers Excelsior Football Memories ontvangen voetbalherinneringen boek

De deelnemers van het project Excelsior Football Memories hebben tijdens de bijeenkomst op dinsdag 2 augustus het boek Voetbal Herinneringen ontvangen. Het boek staat in het teken van de strijd tegen de meest voorkomende vorm van dementie, Alzheimer. Het boek wordt gebruikt om mooie voetbalherinneringen op te halen, maar ook algemene herinneringen uit die tijdsperiode. De deelnemers ontvingen het boek namens Alzheimer Nederland.

Tijdens de wekelijke bijeenkomsten werd er het voetbalherinneringen boek uit handen van Ruwengely Albertus overhandigd aan de deelnemers. Hij gaat als projectmedewerker wekelijks met de ouderen aan de slag. “Elke week zie je bekende gezichten die het fijn vinden om naar Excelsior toe te komen. Het is voor hen een ochtendje uit en het is altijd een gezellige boel. Daarnaast worden er talloze verhalen uit verleden gedeeld en is het een sociale plek voor de ouderen waar je ze echt ziet opbloeien.”

In het boek staan onder meer talloze voetbal herinneringen vanuit het verleden. Zo passeren onder meer verhalen over Berry Hughes, Johan Cruijff, Willy van der Kuijlen, de Teen van Casillas of de prachtige kopbal van Robin van Persie op het WK van 2014. Tijdens de bijeenkomst in de aankomende tijd zullen deze verhalen en nog meer worden aangehaald. “De boeken van Alzheimer Nederland zijn echt een mooie bijdrage aan onze programmering. De deelnemers doken ook direct de boeken in en kwamen met allerlei verhalen boven tafel. Dat is prachtig om te zien en horen!” sluit Ruwengley af.

Wij danken Alzheimer Nederland voor deze prachtige boeken en kalenders!

Bent u geïnteresseerd om aan te sluiten bij Excelsior Football Memories (en al die andere herinneringen) of kent u iemand die wellicht interesse zou hebben, laat dit dan aan de Excelsior Foundation of DOCK weten. Football Memories bij Excelsior Rotterdam wordt mede georganiseerd en ondersteund door DOCK en de Gemeente Rotterdam.

Contactinformatie:
Projectleider Anderean Loizides
Andrean.loizides@excelsiorfoundation.nl

 

Meer Nieuws

do 11 augustus 2022

Schouder aan Schouder supporter van Excelsior Foundation

Ook dit seizoen mogen wij bij de club weer een heleboel nieuwe bedrijven als sponsor verwelkomen.…

Lees meer

wo 3 augustus 2022

Deelnemers Excelsior Football Memories ontvangen voetbalherinneringen boek

De deelnemers van het project Excelsior Football Memories hebben tijdens de bijeenkomst op dinsdag 2 augustus…

Lees meer

Contact