Excelsior Street League workshop 28-02-2018 met de Politie Rotterdam

Excelsior Street League workshop 28-02-2018 met de Politie Rotterdam
Zoals gebruikelijk in het programma van de Excelsior Street League stond er op woensdag in de schoolvakantie weer een workshop op het programma, dit maal uitgevoerd met een van onze samenwerkingspartners namelijk de Politie Rotterdam.

De Politie Rotterdam is vanaf de start van de Excelsior Street League betrokken, denken mee in het project en zijn geregeld aanwezig bij de uitvoering. Een perfecte match omdat de Politie Rotterdam de jongeren treft op een moment van de jongeren zelf en hier bij aan kan sluiten en hier in met de jongeren mee kunnen bewegen.

Woensdag 28-februari-2018 stond de workshop van de Politie Rotterdam op het programma, vanuit de samenwerking ontstond het idee om vanuit de Politie iets aan te bieden voor de jongeren.

In en rond sporthal Schuttersveld in Rotterdam Crooswijk waren de jongeren welkom om tussen 14:00 en 16:00 uur in groepen verschillende onderdelen te doorlopen welke georganiseerd zijn door de Politie Rotterdam.

Politie Hondenbrigade
Een aantal politieagenten van de hondenbrigade waren met een aantal politiehonden aanwezig, zij gaven informatie over de werkzaamheden van de Politie en daar bij het wel of niet kunnen inzetten van de Politiehonden en op welk moment dit dan juist wel of minder gepast is.
Uiteraard kwamen de honden uit de auto en was er mogelijkheid om met gepaste bescherming de impact van de Politiehonden te beleven!

Politie sportparcours
In de sporthal heeft de Politie een sportparcours uitgezet, hier konden de jongeren ervaren hoe het is om een parcours af te leggen met verschillende obstakels. Hier bij is ook uitgelegd dat iedere Politieagent geregeld een dergelijk parcours af moet leggen en deze binnen een gestelde tijd en goed af te kunnen leggen, je zal dus in goede conditie moeten zijn als je als Politieagent op straat actief wil zijn.

Politie uitrusting
Een Politieagent heeft een hoop spullen bij zich, wat zit er allemaal aan de riem en hoe zwaar is zo’n veiligheidsvest nou eigenlijk? Hier hebben de agenten een toelichting op gegeven en was er voor de jongeren mogelijkheid om deze uitrusting maar ook een ME bus en Politieauto te bekijken.

Politie aanhouding
Een team van de Politie te fiets was ook aanwezig, deze Politie bikers zijn in de wijken vaak als eerste aanwezig bij een melding. Zij hebben een uitleg gegeven over hun werk en hier bij voorbeelden laten zien van hoe een aanhouding van Politie te fiets op straat er uit ziet.
Hierbij was er mogelijkheid voor de jongeren om zelf mee te doen, de jongeren konden als ‘’verdachte’’ aangehouden worden!

Gezonde leefstijl
Zoals bij alle activiteiten wordt het belang van een gezonden leefstijl benadrukt, dit door middel van sporten en gezonde voeding. Met dank aan de Albert Heijn Oude Dijk hebben we de deelnemers handfruit en water aan kunnen bieden en heeft de invulling van de activiteiten altijd een actief en sportieve invulling.

Op naar de volgende workshop, deze zal samen met de Rabobank Rotterdam ingevuld worden.

De rest van het seizoen (/schooljaar) zullen wij in Rotterdam Noord, Kralingen-Crooswijk, Prins-Alexander & Hillegersberg-Schiebroek op de zondagen actief blijven met de wedstrijden en zullen er nog verschillende buurtbijdrages door de teams uitgevoerd worden. Dit zodat de jongeren ook iets terug kunnen geven aan hun eigen wijk/ omgeving.

Op zondag 24 juni zullen wij het seizoen afsluiten met de finaledag van de Excelsior Street League en andere feestelijke activiteiten.

Voor meer informatie over de Excelsior Street League bekijk onze website of mail naar:
http://excelsiorfoundation.nl/project/excelsior-street-league/
andrean.loizides@excelsior4all.nl

De Excelsior Street League, powered by de Rabobank Rotterdam

#STRIJDEN EN WINNEN VOOR MAATSCHAPPELIJKE VERBETERING

           

 

 

 

Meer Nieuws

di 21 juni 2022

Gert van Nes, voormalig hoofd sportterreinen nu walking footballer

Het toch al illustere gezelschap walking footballers bij Excelsior Rotterdam heeft er met Gert van Nes…

Lees meer

vr 3 juni 2022

Corrie Meerkerk en Astrid Wickel trainden in de jaren zeventig de F-jes

Excelsiors Football Memories organiseert, zoals bekend, twee soorten bijeenkomsten: wekelijks een kleine bijeenkomst en eens in…

Lees meer

Contact