Excelsior4All nieuwe partner van Challenge010

Leerlingen van Challenge010-scholen mogen volgend schooljaar voetballen bij Excelsior. Stichting Excelsior4All en Rotterdam Sportsupport gaan samenwerken om meer Rotterdamse jongeren te kunnen laten sporten.

Handtekening
Niels Redert van Excelsior4All en Gert-Jan Lammens van Rotterdam Sportsupport hebben vorige week in het Van Donge & De Roo Stadion hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst. Vanaf volgend schooljaar kunnen Rotterdamse leerlingen die op een Challenge010-school zitten, ten noorden van de Maas, voetballen bij Excelsior4All.

Sportvriend
Als ze voor de sport zaalvoetbal kiezen worden ze sportvriend van Excelsior4All, de maatschappelijke foundation van de Rotterdamse eredivisieclub. Stichting Excelsior4All is het maatschappelijke hart van Excelsior. Het doel van de stichting is middels de kracht (merk, imago en kernwaarde) van Excelsior sociaal-maatschappelijk actief te zijn in de regio Rotterdam.

Pijlers en doelstellingen
,,Challenge010 past precies binnen de maatschappelijke pijlers, doelstellingen en ambities van stichting Excelsior4All’’, stelt Niels Redert, directeur van Excelsior4All. ,,Wij gaan in het schooljaar 2017-2018 ruim 20 uur per week voetbaltrainingen geven op middelbare scholen. De doelgroep middelbare scholieren krijgt daardoor via Challenge010 de kans om wekelijks te sporten.’’

Verheugd
,,Wij zijn verheugd dat Excelsior4All zich wil verbinden aan het project Challenge010’’, aldus Gert-Lammens, directeur van Stichting Rotterdam Sportsupport. ,,Door deze samenwerking kunnen jongeren via school structureel sporten én zich aansluiten bij een club.’’

Positief gedrag
Het project Challenge010 draagt bij aan de ontwikkeling van positief gedrag van middelbare scholieren. De jongeren gaan de uitdaging aan met een schoolteam de beste van de stad te worden of hun persoonlijke grenzen te verleggen.

Meer Nieuws

do 18 april 2024

Gluren bij de buren van de Erasmus Universiteit

Onze groep Football Memories was laatst te gast bij onze ‘buren’ van de Erasmus Universiteit. Een…

Lees meer

di 16 april 2024

Stem op ons project Voetbal Extra voor de Voetbal Geeft Prijs

Met het project Voetbal Extra zijn wij genomineerd voor de Voetbal Geeft Prijs 2023/2024. Met de…

Lees meer

Contact