FC STRAATHYENA’S SLUITEN EXCELSIOR STREET LEAGUE SEIZOEN WINNEND AF TIJDENS EXCELSIOR VOETBALDAG

Op het zonovergoten kunstgrasveld in het Van Donge & De Roo Stadion vond zondag 23 juni het eindevenement van onze pijler Sportparticipatie plaats. Het eindevenement bestond uit een Excelsior Street League-toernooi powered by Rabobank Rotterdam en een voetbaldag voor iedereen. Kinderen uit de gebieden Hillegersberg-Schiebroek, Rotterdam-Noord, Prins Alexander en Kralingen-Crooswijk. Daarnaast deelden ze elkaar panna’s uit, oefenden ze op vrije trappen of raceten ze over de stormbaan en sprongen ze op de luchtkussens van GAAF! Verhuur. ,,De dag liep gesmeerd. Alle deelnemers hebben enthousiast meegedaan en volgens mij heeft iedereen het op deze bloedhete dag naar zijn zin gehad”, aldus projectleider sportparticipatie Andrean Loizides.

Opbouwen

Al vroeg in de ochtend waren de studenten van onze opleidingspartner Albeda Sportcollege aanwezig om alles op te bouwen. Er was besloten om het veld in tweeën te splitsen. Op de ene helft kwam een speciale ‘zithoek’ voor de ouders, opa’s en oma’s waar zij iets konden drinken. Ook kwamen de stormbaan, springkussens en pannakooi van GAAF! Verhuur en Excelsior Rotterdam voor de Excelsior4All tribune te staan. De andere helft van het veld was gereserveerd voor het eindtoernooi van de Excelsior Street League.

Grote opkomst

Toen alles was klaargezet en Jeroen van Galen nog wat kleine instructies had gegeven aan de begeleiding, was het wachten op de kinderen. Dit waren niet alleen de deelnemers van de Excelsior Street League, maar ook kinderen die dit jaar deelnamen aan onze andere projecten; Playing for Success, de Excelsior Schools of de kinderen van de vrouwen die deelnamen aan Talentontwikkeling = Topsport. Ondanks de door Andrean Loizides al genoemde hitte waren er negen teams van de Excelsior Street League en ruim zestig bezoekers aanwezig!

Extreme hitte

Door de extreme hitte in het Van Donge en De Roo stadion hadden de kinderen, ouders en begeleiding de nodige verkoeling nodig. Zo werd er onder meer genoeg water verzorgd voor de deelnemers en konden zij ‘een duik’ nemen in een opblaaszwembadje. Want op sommige momenten tikte de gradenmeter de 31 graden aan in het stadion, warm zat dus!

Excelsior Street League Eindtoernooi

Het eindtoernooi van de Excelsior Street League vond dus op een half veld plaats. Een seizoen lang streden de deelnemers van de Street League om de felbegeerde beker in ontvangst te mogen nemen. Gedurende het seizoen konden de teams punten verkrijgen door wedstrijden te winnen, maar ook door zich sportief te gedragen tijdens wedstrijden, de tegenstander netjes te ontvangen, hun plein schoon te houden en door handjes te schudden na de wedstrijd. Ook konden de teams punten verdienen door aanwezig te zijn bij workshops en buurtbijdrages en door zich tijdens deze workshops en buurtbijdrages, die vaak gecombineerd werden met voetbalactiviteiten, netjes te gedragen, inzet te tonen en iets terug doen voor de wijk.

Knokken

Dit betekende dat de winnaar van het eindtoernooi niet automatisch de winnaar van het gehele seizoen was. Wel stond vast dat iedereen bereid was om te ‘knokken’ voor de overwinning. Bobby, trainer van team ‘De Esch’, is heel het seizoen druk bezig geweest om afgelopen zondag de beker mee naar huis te mogen nemen: ,,Elke dag trainden we en zorgden we dat we er fel op zaten. Daarnaast woonden we altijd de buurtbijdrages bij. Alles om die eerste prijs binnen te slepen!” Naast de eerste prijs maakten de teams ook kans op een Excelsiormedaille, een bal met handtekeningen van de selectie en een officieel trainingspak van Excelsior!

Winnaars

Helaas voor Bobby en zijn team greep ‘De Esch’ naast de hoofdprijs. ‘FC Straathyena’s’ ging er namelijk met het zilverwerk vandoor. Zij waren niet de winnaars van het eindtoernooi, maar hebben zich het afgelopen seizoen bewezen en eindigden daarom met het hoogste puntenaantal op plek 1: ,,Ik vond vandaag heel tof. Echt een lauwe dag”, aldus een van de deelnemers. Zijn teamgenoot vulde hem aan: ,,Ja, het was echt super leuk. We zijn lekker sportief bezig geweest en hebben gezond eten en drinken, zoals bananen en water, gekregen. Daardoor konden we vandaag nog harder strijden voor de winst.”

Vaakst aanwezig

,,Laten wij voorop stellen dat de teams zich allemaal goed hebben gedragen dit jaar””, stellen Andrean en Jeroen ,,‘FC Straathyena’s’ heeft dit uiteindelijk het beste gedaan. Zij hebben namelijk het vaakst buurtbijdrages en workshops bijgewoond en waren meestal aanwezig bij de wedstrijden. We zijn dus trots op de jongens. Echter iedereen heeft flinke vooruitgang geboekt, dus zijn het eigenlijk allemaal winnaars!”

 

Meer Nieuws

do 21 december 2023

Piet van den Berg: fitte Walking Footballer

Van de circa 20 Walking Footballers bij de Excelsior Foundation hoort Piet van den Berg bij…

Lees meer

di 28 november 2023

Dick van Verre op weg naar een halve eeuw Excelsior

Dick van Verre is op de bijvelden van Woudestein één van de Walking Footballers, die daar…

Lees meer

Contact