Gluren bij de buren van de Erasmus Universiteit

Onze groep Football Memories was laatst te gast bij onze ‘buren’ van de Erasmus Universiteit. Een gebouwencomplex, waar voor buitenstaanders en aan de buitenkant maar moeilijk een beeld ontstaat wat zich er binnen zoal afspeelt. Daar zijn onze Football Memories-deelnemers wel achter gekomen.

Onder de bezielende leiding van hun (vrijwillige) gidsen Ger Lugtenberg en Jan Schildt werd onze groep aangenaam verrast met de verhalen wat er ‘op de Erasmus’ (locatie Woudestein) allemaal gebeurt. En welke ruimtes bij dit alles een plaats innemen.

Zo werd duidelijk dat er thans maar liefst 32.000 studenten zijn, waarvan ongeveer een derde buitenlandse studenten. De voertaal is daardoor veelal Engels. Die studenten leven en wonen voor een deel in Kralingen en Crooswijk, hetgeen enerzijds wel eens voor overlast kan zorgen, maar anderzijds de studentenvereniging in staat stelt sociaal maatschappelijke activiteiten voor de buurtgenoten te organiseren. Het huisvestingstekort is (en overal) wel een probleem.

Bekende Excelsior-mensen die op de Erasmus Universiteit werkten of studeerden zijn oud-speler en oud-coach Thijs Libregts (was daar sportleraar) en Daan Bovenberg (afgestudeerd bedrijfskunde), de huidige algemeen directeur van de club.

Van de bezochte ruimtes maakten de aula (plaats voor 1000 personen), uiteraard het beeld van Erasmus, de imposante bibliotheek en het nieuwe sportcomplex veel indruk op onze groep. Het Erasmus-complex is er één, om zowel letterlijk, als figuurlijk tegenop te kijken.

Meer Nieuws

di 11 juni 2024

Nieuwe gezichten bij Football Memories #5: Annie de Jong

Annie de Jong combineert haar liefde voor de camping (april/oktober) met die voor Excelsior Football Memories.…

Lees meer

di 4 juni 2024

Nieuwe gezichten bij Football Memories #4: Ton de Reus

Op de vraag wat de in Blijdorp opgegroeide Ton de Reus (81) in zijn werkzame leven…

Lees meer

Contact