Luigi Bruins en Arend van der Meide versterken team Excelsior Foundation

De Excelsior Foundation mocht na de zomer twee nieuwe medewerkers begroeten. Allebei de aanwinsten zijn geen onbekende voor onze stichting. Arend van der Meide was stagiair bij Playing for Success en is daar nu werkzaam als docent. Luigi Bruins was als speler van Excelsior Rotterdam veel actief voor onze projecten en werkt vanaf nu als maatschappelijke voetbaltrainer voor ons en loopt mee met verschillende projecten.

Arend van der Meide (21) liep afgelopen jaar stage bij Playing for Success en dat beviel van beide kanten zo goed, dat hij hier nu als docent werkzaam is. ,,Het werken bij de foundation vind ik erg leuk. Iedereen staat voor elkaar klaar en als ik ergens tegenaan loop kan ik altijd wel bij iemand terecht. Het les geven gaat tot nu toe erg goed. Omdat ik tijdens mijn stage al veel ervaring heb opgedaan gaat dit makkelijker dan verwacht. Er is een duidelijke lesopzet, waardoor ik de lessen goed voorbereid kan geven en dat helpt erg. Daarnaast is het buiten werktijd ook gezellig, bijvoorbeeld tijdens de wedstrijden van de dames en de heren of een fanatiek potje tafeltennis.’’

Aanvankelijk zat Arend op de Pabo, maar daar kwam hij erachter wat hij niet wilde: ,,Ik kwam erachter dat voor de klas staan op een reguliere school niet helemaal mijn ding is. De klassen zijn zo groot, dat je niet iedereen de aandacht kunt geven die ze nodig hebben.’’ Hij volgde in achttien maanden de MBO-4-opleiding sociaal maatschappelijke dienstverlening bij Capabel. ,,Op mijn eindgesprek na heb ik het hoofdgedeelte afgerond en heb nu alleen nog mijn keuzedeel jeugd en opvoedhulp nog. Dit duurt tien weken en daarna kan ik mijn diploma aanvragen.’’

Luigi Bruins (34) zette na het afgelopen seizoen een punt achter zijn voetbalcarrière. Hij debuteerde op zijn zeventiende in het profvoetbal, speelde zo’n 400 wedstrijden, waarvan ruim 260 voor Excelsior Rotterdam. Daarnaast kwam hij uit voor Feyenoord, Red Bull Salzburg en Nice. Bruins, die al pupil al lid werd van Excelsior Rotterdam, is al enkele jaren als jeugdtrainer actief en onderzoekt in het eerste jaar na zijn profloopbaan welke kant hij op wil. Hij gaat zijn trainersdiploma UEFA-A halen, kijkt mij met verschillende onderdelen van de club en gaat een dag per week aan de slag voor de foundation.

,,Ik ga met de verschillende projecten meelopen en kijken waar ik een bijdrage kan leveren’’, zegt hij. ,,Voetballen op de pleintjes spreekt mij natuurlijk enorm aan, net als met kinderen daar in gesprek gaan, maar ook tijdens persconferenties op scholen of hier in het leercentrum. Ik vind het mooi om kinderen te helpen die niet zo veel zelfvertrouwen hebben. Met jeugd bezig zijn, geeft mij veel voldoening. Je ziet ze groeien en dat vind ik tof om te zien.’’ Naast dit alles werkt Bruins ook twee ochtenden in de week voor Thorbecke en voetbalt hij nog bij VV Smitshoek.

Meer Nieuws

di 23 mei 2023

Minidoc #5 | Julie deelneemster Playing For Success

Julie is één deelneemster van Playing For Success. Een kind van 9 jaar met onwijs veel…

Lees meer

vr 12 mei 2023

MVO-ontbijt Excelsior Foundation met 120 partners en betrokkenen

Vanmorgen kwamen 120 partners van de Excelsior Foundation en een groep EBC-leden op uitnodiging van de…

Lees meer

Contact