Nieuwe gezichten bij Football Memories

Na een tijdje een – in omvang – stabiele groep te hebben gehad, met vorig jaar helaas het overlijden van Kees Struijk, is de afgelopen tijd de groep Excelsior Football Memories gestaag aan het uitbreiden. De eerste ‘gelukkigen’ waren Ank Snabel (81) en Ria van Aken (74), gevolgd door Ton de Reus (81) en Annie de Jong (79). Recent kwam Aart de Man (81) onze groep versterken, kort daarna gevolgd door Willem Egging (62). In de komende weken stellen we de nieuwe gezichten voor, te beginnen met Ank Snabel.

De van Rotterdam-Zuid afkomstige Ank Snabel bezoekt sinds een jaartje de bijeenkomsten op dinsdagochtend en is ook bij andere activiteiten van de Excelsior Foundation van de partij. De nog steeds actieve Ank woont alweer veertien jaar in appartementencomplex Kralingsepoort (boven restaurant Ster), op loopafstand van Woudestein. Vanuit Charlois, Dordrecht en Zwijndrecht belandde Ank met een bijzondere reden op een populair Spaans eiland: ,,Om het rouwproces te ontlopen ben ik, daags nadat mijn hond was overleden, op een vlucht naar Palma de Mallorca gestapt. Daar heb ik uiteindelijk 25 jaar heb gewoond met een Duitse architect. Met hem heb ik in 1982 grond gekocht, die we als agro-toerisme hebben ontwikkeld. De bouw en het technische gedeelte van de vier villa’s werden geregeld, ik nam het zakelijke deel voor mijn rekening. We waren een prima combinatie, maar helaas is mijn echtgenoot in 2002 overleden. Nadat ik later de Finca had verkocht, ben ik in 2010 teruggekomen naar Rotterdam.’’

Om haar levensverhaal in het kort te vervolmaken: Ank heft vier kleinkinderen van haar zoon en dochter. Ze kocht als zelfstandige ondernemer allerhande restpartijen van kleding en schoenen tot antiek op, die ze daarna doorverkocht. Voorts runde ze een eigen, succesvol promotiebureau én was ze uitbaatster van Heineken-café De Koperen Kat aan de Bergweg, dat door zowel door betaald voetballers als voetbaltrainers werd bezocht. De Kat werd destijds door voetbalcommentator en Pr-man Kees Jansma geopend. Oh ja, ‘in haar vrije tijd’,is Ank Snabel graag in Rockanje, waar ze in haar onderkomen op het Van Ittersonkamp plezier heeft met tuinieren.

Interesse in Football Memories?

De dinsdagochtendgroep van Football Memories bestaat uit zo’n twintig vrouwen en mannen, met daarbij een groep van circa tien vrijwilligers, die de wekelijkse zaken organiseren en in goede banen leiden. Het streven van de Excelsior Foundation is werk te gaan maken van het starten van een tweede, geheel nieuwe groep Football Memories. Die dan op een ander dagdeel in de week bijeenkomt.

Dus heeft u of kent u mensen die interesse hebben om zich aan te sluiten, laat dat dan even weten. Mail of bel met Elke Oost: eoost@dock.nl of 06-38827099.

Tot ziens bij Excelsior Football Memories!

Meer Nieuws

di 11 juni 2024

Nieuwe gezichten bij Football Memories #5: Annie de Jong

Annie de Jong combineert haar liefde voor de camping (april/oktober) met die voor Excelsior Football Memories.…

Lees meer

di 4 juni 2024

Nieuwe gezichten bij Football Memories #4: Ton de Reus

Op de vraag wat de in Blijdorp opgegroeide Ton de Reus (81) in zijn werkzame leven…

Lees meer

Contact