Projecten in de spotlights tijdens MVO Week

Stichting Excelsior4All zette van 4 tot en met 11 februari haar projecten in de spotlights tijdens de jaarlijkse MVO Week. De verschillende pijlers kwamen aan bod tijdens deze week, waarin honderden deelnemers aan de projecten bovendien de thuiswedstrijden van Excelsior tegen FC Utrecht en NAC Breda bezochten.

Erehaag
Met roodzwarte ballonnen in de hand vormden kinderen die deelnemen aan de verschillende projecten bij beide thuisduels een erehaag bij de opkomst van de spelers. Op de Excelsior4All tribune hingen bij de thuiswedstrijd tegen NAC Breda bovendien allemaal kleurige spandoeken, gemaakt door de kinderen van Playing for Success.

Pijlers
Playing for Success is een van de projecten die valt onder de pijler Educatie. De andere vier pijlers van Stichting Excelsior4All zijn (Sport) participatie, Re-integratie, Gezondheid en Veiligheid. Doel van de maatschappelijke stichting van Excelsior Rotterdam is middels de kracht (merk, imago en kernwaarde) van Excelsior sociaal-maatschappelijk actief te zijn in de regio Rotterdam. Die maatschappelijke rol verwijst naar het verbeteren van de leefsituatie van individuen, groepen of wijken.

Re-integratie
Tijdens de MVO Week stond dinsdag 6 februari in het teken van Re-integratie. Partners van Stichting Excelsior4All werden tijdens deze dag uitgenodigd in het Van Donge & De Roo Stadion voor een presentatie van het project Talentontwikkeling = Topsport. Een dag later waren deelnemers aan de projecten Excelsior Clinics en Excelsior Street League uitgenodigd om te komen voetballen in het stadion van Excelsior. De wedstrijden werden begeleid door studenten van het Albeda College en partners waren uitgenodigd voor een presentatie over deze projecten.

Educatie
Donderdag 8 februari was omgedoopt in de Dag van de Educatie. De Imeldaschool in Rotterdam werd die dag een uur lang overgenomen door Excelsior4All. In groep 1 tot en met 4 werd voorgelezen door teammanager Dennis van der Neut van Excelsior. In groep 5 werd een persconferentie gehouden met selectiespelers Marouane Afaker en Desevio Payne. Groep 6 kreeg een voetballes gegeven door Yessin van der Pluijm (speler Excelsior onder 19), en selectiespelers Stanley Elbers en Hicham Faik. Groep 7 kreeg een les vanuit Playing for Success en de Anne Frank Stichting verzorgde in groep 8 een les over discriminatie.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de stichting Excelsior4All of meer willen weten over een van de projecten van Excelsior4All? Kijk dan op onze website: www.excelsior4all.nl.

Meer Nieuws

do 21 december 2023

Piet van den Berg: fitte Walking Footballer

Van de circa 20 Walking Footballers bij de Excelsior Foundation hoort Piet van den Berg bij…

Lees meer

di 28 november 2023

Dick van Verre op weg naar een halve eeuw Excelsior

Dick van Verre is op de bijvelden van Woudestein één van de Walking Footballers, die daar…

Lees meer

Contact