Webinar van Excelsior4All en businessclub over MVO en SROI

Excelsior4All en de Excelsior Busines Club verzorgden vandaag gezamenlijk een online webinar over MVO & SROI. Vanuit het pand van partner Tien Agency sprak Etienne Verhoeff met Excelsior4All-directeur Niels Redert, EBC-bestuurslid Dannis de Redelijkheid (Actos Groep) en Alexander Rooijen van partner Mastum.

Het webinar vond plaats tijdens lunchtijd en alle deelnemers ontvingen daarom voorafgaand aan het event een lunchbox op het door hen gewenste adres. Deze lunchbox was samengesteld met dank aan Osteria Vicini, Giraffe Coffee en het Comenius Beroepsonderwijs Capelle. Terwijl de deelnemers op locatie genoten van deze lunch gingen de heren aan tafel in gesprek over maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en Social Return On Investment (SROI).

Dannis de Redelijkheid benadrukte vooral dat de SR-verplichting die bedrijven bij aanbestedingen vaak hebben tegenwoordig verdergaat dan alleen het afvinken van een verplichting. Alexander Rooijen benadrukte de voordelen van de samenwerking op dit gebied met Excelsior4All, omdat deelnemers aan het project Talentontwikkeling = Topsport eerst werken aan belangrijke zaken als motivatie en structuur. We halen ze figuurlijk door de wasstraat, waarna zij de volgende stap kunnen zetten bij een bedrijf.

Niels Redert benadrukte dat het ook bij Excelsior4All bij de keuze voor een samenwerking om meer gaat dat alleen financiën: ,,Betrokkenheid vinden wij minstens zo belangrijk, net als duurzaamheid. Als wij een samenwerking aangaan, vinden wij het belangrijk dat dit minimaal voor twee, drie jaar is. Wij willen de leden van de Excelsior Business Club graag helpen op het gebied van MVO en SROI en zo een win-winsituatie creëren.’’ Hij wees onder meer op de succesvolle samenwerking met Mastum, waar inmiddels twee voormalig deelnemers aan T=T op de payroll staan.

Wil jij als ondernemer meer informatie over MVO en SROI en de rol die Excelsior4All hierin voor jouw bedrijf kan spelen? Stuur dan een e-mail naar info@excelsior4all.nl en wij nemen contact met je op om te kijken waar we elkaar mee kunnen helpen.

Je kunt het volledige webinar hier terugkijken:

Meer Nieuws

do 21 december 2023

Piet van den Berg: fitte Walking Footballer

Van de circa 20 Walking Footballers bij de Excelsior Foundation hoort Piet van den Berg bij…

Lees meer

di 28 november 2023

Dick van Verre op weg naar een halve eeuw Excelsior

Dick van Verre is op de bijvelden van Woudestein één van de Walking Footballers, die daar…

Lees meer

Contact