YTA BIJEENKOMST DRUK BEZOCHT

Afgelopen vrijdagavond vond er in het Van Donge en de Roo stadion een bijeenkomst van Your Tactical Analyst plaats. Een avond waar de nadruk lag op de impact van individuele tactische beslissingen tijdens een voetbalwedstrijd. Voor de amateurpartners gold dat hier nieuwe kennis kon worden opgedaan. ,,Het is tof dat wij een bijeenkomst als deze kunnen aanbieden aan onze amateurpartners. Ook wijzelf als Excelsior Rotterdam steken er nog altijd informatie van op die wij mee kunnen nemen in onze speelvisie.” vertelt projectcoördinator Thomas Oostendorp.

 

Programma

Tijdens de avond stond de verbetering van de individuele tactische beslissingen van een speler centraal. Maar daarnaast werd er ook nog genoeg aandacht geschonken aan het team en de visie achter de speelwijze van een trainer. ,,Er werd begonnen met een presentatie waar er kennis werd gemaakt met video-analyse. Waar kijk je nu naar? Op wat voor manier kan je nu een wedstrijd gestructureerd analyseren? Vervolgens wordt er ook echt een speler geanalyseerd tijdens een wedstrijd. Zo doorloop je eigenlijk alle facetten.” gaat Thomas Oostendorp verder. ,,Voor de amateurpartners geldt eigenlijk dat wij een voetbalomgeving creëren tussen betaald voetbaltrainers, professionals, KNVB docenten en oud-profs, zo loopt Edgar Davids bijvoorbeeld vanavond rond. Hierdoor kom je eigenlijk in een kweekvijver terecht waar er ruimte is om te sparren met andere over je visies. Los daarvan kunnen de amateurpartners ook genoeg kennis opdoen uit de presentatie zelf, denk bijvoorbeeld de opbouw van een video-analyse. Het mooie is ook dat nu onze amateurpartner van Voorschoten’97 in gesprek is met een KNVB docent en de hoofd videoanalist van Feyenoord. Dat zijn toch unieke mogelijkheden die je aanbiedt en creëert in dit soort bijeenkomst.” vertelt Thomas Oostendorp.

YTA

Your Tactical Analyst is sinds 3 jaar een bedrijf wat zich richt op het verbeteren van de persoonlijke effectiviteit van spelers. Zo begeleid het bedrijf professionele voetbalspelers op het tactische gebied, prof- en amateurorganisaties met teamanalyses, geven zij workshops en werken intern voor BVO’s om een tactisch plan op te zetten voor de jeugd. ,,Vanavond heb ik een presentatie gegeven wat voornamelijk gericht is op het individu. Vervolgens gaan we kijken wat de relatie van het individu tot het team is. Persoonlijk denk ik dat wij in Nederland teveel naar het team kijken in plaats van het individu en dat kan anders.” begint Loran Vrielink eigenaar van YTA. Bij de bijeenkomst werd er aan de hand van een presentatie, praktijkvoorbeelden en bijpassende opdrachten gewerkt om er zoveel mogelijk afwisseling in het programma te houden. ,,Zo laat ik de deelnemers zelf analyseren en probeer ik met zoveel mogelijk interactie de aandacht van het publiek vast te houden. Zo geven wij de aanwezige ruimte voor discussie. Dat is mooi, want ik denk dat wanneer je een discussie hebt over voetbal verder komt dan dat je je eigen visie voorlegt. Daarnaast leggen wij concrete voorbeelden voor aan de groep waarmee zij zichzelf kunnen ontwikkelen, maar hopelijk de spelers ook.” sluit Loran Vrielink af.

 

Licentiepunten

Naast dat de avond vol stond met het verkrijgen van informatie kon er nog meer worden verdiend door de aanwezige. Namelijk 3 licentiepunten voor het behouden van de KNVB diploma’s. Zo gold dat ook voor amateurpartner Voorschoten’97 ,,Momenteel heb ik bij Voorschoten’97 de O-11 onder mijn hoede en assisteer ik daarbij de O-16. Daarnaast doe ik mijn TC3 cursus en loop ik stage bij de O-13 van Excelsior. Ik ben zelf veel bezig met het analyseren op teamniveau, maar juist op individueel niveau is het minder. Vandaar dat deze avond perfect aansluit. Tuurlijk wil je dan het geen wat je vanavond opsteekt meenemen in de praktijk bij Voorschoten’97.” sluit Evert Zoelen af.

 

Ook amateurpartner worden?

Mocht u geïnteresseerd zijn in een samenwerking of heeft u vragen over de presentatie?
Neem dan contact op met:

Thomas Oostendorp
Projectcoördinator Amateurpartners Excelsior Rotterdam
thomoost@hotmail.com
Tel:010-3138699

Meer Nieuws

do 11 augustus 2022

Schouder aan Schouder supporter van Excelsior Foundation

Ook dit seizoen mogen wij bij de club weer een heleboel nieuwe bedrijven als sponsor verwelkomen.…

Lees meer

wo 3 augustus 2022

Deelnemers Excelsior Football Memories ontvangen voetbalherinneringen boek

De deelnemers van het project Excelsior Football Memories hebben tijdens de bijeenkomst op dinsdag 2 augustus…

Lees meer

Contact