Onze Walking Footballers: Fred van Stralen, ‘Bomber’ zonder ‘Ho-Houwer’

In de serieportretten van deelnemers aan ons Walking Football, deze keer Fred van Stralen (63). Hij is een van onze Walking Footballers. Met minstens één bijzondere eigenschap, die overal wel, maar bij Walking Football toevallig niet goed uitkomt: hij loopt namelijk altijd (te) hard.

Je komt altijd op je fiets, met zo’n oranje Post NL-tas voorop. Gejat?
Nee hoor, ik ben ook postbode, in Ridderkerk. Al bijna 20 jaar. En in die tas doe ik, als ik naar Walking Football ga, mijn voetbalspullen. De post rondbrengen doe ik trouwens met zo’n postkarretje, want voor de fiets is alle post veel te zwaar.

Naar Woudestein fiets je Brienenoord op en Brienenoord af?
Geen probleem. Ik fiets veel en een holletje meer of minder maakt mij niet uit.

Vertel eens over je voetbalverleden.
Ik heb jaren bij RVVH in Ridderkerk gevoetbald, meestal in het vierde. Later ook in het zaalteam van de Feyenoord Supporters. Door een knieblessure miste ik op mijn veertiende een selectiewedstrijd op Varkenoord. Dat was op uitnodiging van Wim Jansen.

Je bent ook als vrijwilliger actief bij Excelsior?
Ik ben suppoost en sta meestal op de Albers-tribune. Leuk werk en altijd vooraan als Excelsior thuis speelt. Ik ben trouwens ook suppoost in De Kuip.

Hoe wist je van Walking Football?
Een keer over gelezen, ik geloof op de site van Excelsior. Leek me wel wat. Toen heb ik mij aangemeld.

Dat te hard lopen, hoe zit dat?
Ja, dat mag natuurlijk niet bij Walking Football. Het heet ook niet voor niets Walking Football. Het is een soort natuurlijke eigenschap van me. Als ik die bal zie komen, begin ik hard te lopen, want ik wil hem hebben.

En dan begint de groep te roepen?
Daar kan je de klok op gelijkzetten. Maar ze zijn ook een beetje jaloers, want ze kunnen me niet bijhouden, namelijk. Ze hebben natuurlijk wel een punt en het is altijd lachen als het weer zover is. Ik ben nu eenmaal zo en als ik eenmaal op gang ben, heb ik geen ‘Ho-Houwer’.

Je heet bij Walking Football ‘Der Bomber’
Als ik niet word teruggefloten, scoor ik vaak. Heb daar best een neusje voor. Het wordt niet bijgehouden, maar ik weet zeker dat ik de topscorer van de groep ben.

Heb je Gerd Müller zelf nog zien voetballen?
Natuurlijk, 1974, verloren WK-finale. Altijd dat neusje voor het doel. Maar mijn favoriet is toch echt Messi. En ik heb ooit in Napels Maradona een keer zien spelen. Ook een fenomeen.

Al met al naar je zin bij Walking Football?
Geweldig. Eerst een bakkie koffie. En dan het veld op, onder leiding van ‘trainer Ton’ en ‘leider Piet’. Iedere woensdagochtend is het feest. Zeker als ik scoor. Ik hoop nog heel veel.

Deze serie verhalen wordt verzorgd door Hendrik Nolles en Hans Maaskant.

Gerelateerd nieuws

do 24 juni 2021

Hendrik Nolles portretteert met Hans Maaskant zijn mede-spelers van Walking Football

Hendrik Nolles is één van onze deelnemers aan Walking Football. Laatst werd hij 75 jaar en…

Lees meer

zo 7 juni 2020

Walking Football weer van start bij Excelsior Rotterdam

Stichting Excelsior4All had al activiteiten voor uiteenlopende doelgroepen en sinds begin maart is daar de groep…

Lees meer

Contact