Onze Walking Footballers: Haidy Lemmers

Sinds kort bestaat de Walking Football-groep bij Excelsior niet meer alleen uit (oude) mannen. Met de komst van Haidy Lemmers werd de eerste vrouw verwelkomd.

Haidy, bekend met Peter?
Die heb ik vaker gehoord, maar dat was echt iemand anders. Deze Haidy komt uit het Surinaamse ‘Berg en Dal’.

Hoe oud ben je en je komt dus uit Suriname?
64 jaar. Ja, ik ben geboren in Suriname en op mijn elfde naar Nederland gekomen. Een jaar of tien later ben ik weer teruggegaan. Om vervolgens via een studie in de Verenigde Staten en acht jaar wonen en werken in Suriname, uiteindelijk voor Nederland te kiezen.

Vertel eens wat over je voetbalverleden
Rond mijn vijdtiende ben ik op meisjesvoetbal bij SMV in Alexanderpolder gegaan. Een paar jaar later speelde ik bij SCR op Laag-Zestienhoven. Toen ben ik even gestopt en heb onder meer aan karate gedaan. Terug in Suriname heb ik daar in de vrouwencompetitie gespeeld, bij SV Oema Soso. Tijdens mijn studie in Amerika (Business Administration-Accounting) speelde ik bij het women soccer collegeteam van Louisiana State University. Terug in Suriname ben ik gaan spelen bij Producers en haalde ik zelfs, in de tweede helft van de jaren tachtig, het Nationaal Vrouwenteam. Ik heb het tot twee interlands gebracht. Tegen Brazilië verloren we met 1-5. De uitslag tegen Trinidad en Tobago weet ik niet meer.

En hoe kwam je bij het Walking Football van Excelsior terecht?
Ik had ervan gehoord, het nodige opgezocht en de spelregels bekeken. Toen wat rondgebeld. Eerst bij andere clubs, maar daar was deelname beperkt tot mannen. En bij Excelsior zeiden ze: ‘Kom gewoon’.

Hebben ze je vooraf nog gewaarschuwd voor die oude mannen?
Lachend: Nee hoor. En achteraf gezien was dat ook niet nodig. Ik denk dat ik snel ben opgenomen in de groep. Ligt natuurlijk ook aan je eigen instelling.

Je bent nu een poosje bezig, hoe bevalt het?
Uitstekend! Ik heb het reuze naar mijn zin. Toen de Excelsior Foundation nog Excelsior4All heette, vond ik dat helemaal bij me passen. For All, dus ook voor mij. Ik geniet van alle momenten. En zeker van het plezier dat we met z’n allen hebben. Ik ben een soort ‘over presteerder’ geweest en heb daar ook tol voor betaald. Juist al dat plezier rond Walking Football heeft mij reuze geholpen en spirit gebracht. Ik ben echt dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen.

Nog een hartenwens?
Ik hoop nog lang aan de bal te blijven. En wie weet komen er binnenkort nog meer vrouwelijke Walking Footballers bij!

Excelsior Walking Football
Begin 2020 heeft Excelsior4All Walking Football aan haar activiteiten toegevoegd. Ofwel ‘lopend voetballen’ voor 65-plussers. Dus niet hardlopen, geen slidings, geen ballen boven heuphoogte, kleine doeltjes, zonder keeper, etc. Met name om mannen met een ouderwets voetbalhart weer bijeen te laten zijn. Eerst koffie (om de beurt worden er koeken meegebracht), beetje dollen met ‘kleedkamerhumor’, maar toch werken aan de conditie met een lekker potje, ontspannen voetbal. Elke woensdagochtend (ook in de zomermaanden) is het op Woudestein ‘feest’ voor vijftien tot twintig deelnemers. En na afloop niet direct naar huis, want dan wordt er nagepraat en door een ploegje steevast geklaverjast. Pas dan wordt er – letterlijk – gepast. Interesse om ook mee te doen op woensdagochtend? Neem dan contact op met Andrean Loizides.

Gerelateerd nieuws

di 21 juni 2022

Gert van Nes, voormalig hoofd sportterreinen nu walking footballer

Het toch al illustere gezelschap walking footballers bij Excelsior Rotterdam heeft er met Gert van Nes…

Lees meer

do 12 mei 2022

Ger Engel blijft onder alle omstandigheden rustig

Wie walking footballer Ger Engel bij Excelsior en beetje kent, weet dat hij onder alle omstandigheden…

Lees meer

Contact